KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jubilæumsoptakt

september 20, 2017 kl 19:30

Koncertprogram:

Poul Ruders: Jubilæumsfanfare (uropførelse)
Carl Nielsen: Blæserkvintet
Withold Lutoslawski: Danse Præludier
Felix B. Mendelssohn: 4 stykker for strygekvartet op. 81
Wayne Siegel: Watercolor

Vi skyder jubilæumssæsonen i gang med en koncert indeholdende et tværsnit af ensemblets repertoire gennem tiderne hos vor mangeårige samarbejdspartner Varde Musikforening.

Vi pakker vor gave op til publikum:  Et værk, som alle blæsere, der nogensinde har spillet i Esbjerg Ensemble garanteret har mattet spille ved sin ansættelseskonkurrence: Carl Nielsens Blæserkvintet. Og da det var blæserne som kom først til vestkysten, passer det udmærket at servere dette lykketræf af et musikstykke i første afdeling.
Strygerne kom til lidt senere indtil ensemblet var komplet omkring årsskiftet 1967-1968, og et standardværk i den anledning har været Lutoslawskis virtuose dansepræludier. Senere i programmet får vi et møde med strygekvartetten – måske den besætning, som har det største og mest elskede repertoire i hele kammermusikken. Vi vælger til denne anledning Mendelssohn “smilets komponist” med smukke billedskabende toner fra den tysk-romantiske tradition.

Mange af Danmarks helt centrale komponister har haft nære bånd til ensemblet, og de aller fleste bliver spillet i løbet af sæsonen. Én af vore tidligere ledere var Wayne Siegel, som til ensemblets 40-års jubilæum skrev Watercolors – en ren klangfest, som har fulgt os på turnéer lige siden. Velkommen til fejring – og for de næste 50 år!

Projektet er støttet af Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og KODA’s Kulturelle midler / with support from Danish Composers’ Society’s Production Pool/KODA’s
Cultural Funds

Comments

comments

Detaljer

Dato:
september 20, 2017
Tidspunkt:
19:30

Arrangør

Varde Musikforening

Sted

Medborgerhuset, Varde