KONCERTER
Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Blæsersymfonisk

marts 8, 2017 kl 19:00

Koncertprogram:

Carl Reinecke: Oktet I B-dur, op. 216
Ludwig van Beethoven: 7. symfoni arr. for blæsere og slagtøj

Ved denne koncert slår Esbjerg Ensemble sig sammen med vores ”søsterensemble” fra midtvestjylland, EnsembleMidtvest. Det giver mulighed for at opføre nogle sjældent spillede kammermusikværker for flere blæsere. Og mulighed for en meget klassisk klassiker i en helt speciel iklædning.

Koncerten indledes med en blæseroktet af Carl Reinecke, en grænsefigur geografisk set som resultat af de kontinuerlige uroligheder i Schleswig gennem hele 1800-tallet. Opvokset som vidunderbarn i Hamburg-Altona og teknisk set på den tid under dansk herredømme, men som selvdefineret tysker, periodisk hofpianist hos Kong Christian den 8., måtte han flygte tilbage til sin studieby Leipzig efter den dansk-preussiske krig i 1848. Som komponist er han dog tilsyneladende upåvirket af disse uroligheder, da hans musik er behersket og med loyale og behagelige linier tilbage til den centraleuropæiske wienerklassicisme.

Ludwig van Beethoven står for en kulmination på wiener-klassikken og overgangen til romantikken i musikken. Næsten alle efterfølgende komponister, uanset hvilken stilretning de bekendte sig til, betegnede hans 9 symfonier som det altafgørende udgangspunkt for at skabe musik. Symfoni nr. 7 blev uropført i Wien som en hyldest for veteraner fra kampen mod Napoleon, og blev en kæmpesucces.

Orkesteret måtte sågar spille hele andensatsen som ekstranummer. I orkesteret sad berømte musikere og komponister som bl.a. Salieri, Meyerbeer og Spohr – Her får I så en version hvor de dedikerede blæsere fra to topensembler fordeler de symfoniske stemmer imellem sig.

Der er pre-talk i Café Ørsted fra kl. 19:00

Koncertstart kl. 19:30 i salen.

Medvirkende:
Esbjerg Ensemble blæsere
Ensemble MidtVest blæsere
Christian Martinez, slagtøj

Billetsalg: (sæsonkoncert)

billetten.dk
Løssalg: voksne kr. 150 – unge under 25 år gratis entré

 

 

Comments

comments

Detaljer

Dato:
marts 8, 2017
Tidspunkt:
19:00

Arrangør

Esbjerg Ensemble
Telefon:
75139399
Hjemmeside:
www.esbjergensemble.com

Sted

Syddansk Musikkonservatorium Esbjerg
Kirkegade 61
Esbjerg, 6700
+ Google Map
Telefon:
63119900
Hjemmeside:
www.sdmk.dk