SAKARI TEPPONEN

Sakari Tepponen

 

Violin  |  Fra Finland

Startede ved Esbjerg Ensemble i 1997

Sakari Tepponen (f. i 1957) 

Sakari har inden han blev ansat hos Esbjerg Ensemble været 1. koncertmester i Lahti Symfoniorkester i Finland. Ved siden af sit virke som koncertmester optrådte Sakari som kammermusiker og solist i hele Finland.

Han har studeret på Musikskolen i Tampere og Sibelius Akademiet, under prof. Anja Ignatius og Nachum Erlich. I 1978-80 studerede han på Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Wien hos prof. Eduard Melkus og Josef Sivo.  Derudover har Sakari koncerteret i Europa, USA og Asien og hans violin kan høres på mange solo -og kammermusik-CDer. I 2002 spillede han en recital med pianist Masahiro Saito i Musashino Cultural Center i Tokyo. 

Sakari har indspillet soloværker med orkester, bl. a. musik af Felix Mendelssohn, Karl Amadeus Hartmann og Jean Sibelius. Hans indspilning og koncertoptræden med finsk violinmusik gav ham Sibelius-medalje i 1996.

Sakari underviser i dag bl.a. på kammermusik- og solo masterclasses såvel i Danmark som i udlandet. I 2017-19 var han præsident af European String Teachers Association filial i Danmark.